GRATIS VERZENDING EN SHAKER BOVEN €50

De voordelen van creatine

creatine monohydraat wat doet het en bijwerkingen

Creatine
In het kort, creatine geeft je langer toegang tot explosieve kracht. Het is een veilig en goed onderzocht supplement.

Wat is creatine 
Creatine is een lichaamseigen stof die betrokken is bij de hoeveelheid explosieve energie dat je in een korte periode kunt uiten. Wanneer je zwaar en explosief traint verbruikt je lichaam creatine om daar energie voor vrij te maken. Wanneer je creatine dagelijks als supplement neemt dan heb je een grotere voorraad waardoor je meer explosieve energie kunt gebruiken. Daarom is creatine ideaal voor de krachtsporter. 

Lichaamseigen stof
Creatine wordt door je lichaam zelf gemaakt, dit gebeurd door het synthetiseren van verschillende aminozuren in je lever en alvleesklier. Dit is per dag zo’n één tot twee gram. Ook kun je creatine uit vlees en vis halen, alleen komt het maar in hele kleine hoeveelheden voor.

Creatine supplement
Om niet meerdere kilo’s vlees en vis te moeten eten per dag hebben wij creatine aan ons assortiment toegevoegd. Creatine meng je met water en drink je op. Je lichaam neemt helaas niet oneindig creatine op. Per dag wordt aanbevolen vijf gram creatine te nemen. Neem daarom vijf gram per dag en niet meer.

Vocht en creatine
Let op bij het gebruik van creatine dat je voldoende water drinkt. Creatine slaat zich met een klein beetje vocht op in je spieren waardoor je spieren dus ook iets voller kunnen gaan lijken. Hierdoor kom je meestal ook aan door het gebruik van creatine, doordat je lichaam meer vocht op slaat. De ene persoon merkt dit beter dan de ander. Maar, het is dus geen vet wat je aankomt! Creatine is een volkomen veilig supplement mits je het niet misbruikt. 

Wanneer moet je creatine nemen?
Neem één maatschep per dag. Op rustdagen bij het ontbijt, op trainingsdagen voor of na je training.

Pauze en laadfase creatine
Je hoeft geen pauze te nemen van creatine, je kan het dus altijd blijven gebruiken. Een laadfase van een week lang elke dag twintig gram is ook niet nodig, dit is een marketingtruck om je pot sneller leeg te laten zijn. Niet doen dus, één volle maatschep per dag is voldoende.

Creatine kopen
In de webshop kan je creatine vinden. Met een pot creatine doe je ongeveer drie maanden. Een goedkoop supplement met een sterke werking en zeker onmisbaar voor de fanatieke sporter.

Deze blog is geschreven door Bram Vergouwen