GRATIS VERZENDING BOVEN €40 EN SHAKER BOVEN €60 | BETAAL OVER 30 DAGEN

Creatine voordelen

creatine monohydraat wat doet het en bijwerkingen

Wat is creatine en wat doet creatine

Creatine is een lichaamseigen stof die betrokken is bij de hoeveelheid explosieve energie dat je in een korte periode kunt uiten. Wanneer je zwaar en explosief traint verbruikt je lichaam creatine om daar energie voor vrij te maken. Wanneer je creatine dagelijks als supplement neemt dan heb je een grotere voorraad waardoor je meer explosieve energie kunt gebruiken. Daarom is creatine ideaal voor de krachtsporter. 

Aanmaak eigen creatine en creatine in de voeding

Creatine wordt door je lichaam zelf gemaakt, dit gebeurd door het synthetiseren van verschillende aminozuren in je lever en alvleesklier. Dit is per dag zo’n één tot twee gram. Ook kun je creatine uit vlees en vis halen, alleen komt het maar in hele kleine hoeveelheden voor.

Een creatine supplement en hoeveel gram creatine per dag

Om niet meerdere kilo’s vlees en vis te moeten eten per dag hebben wij creatine aan ons assortiment toegevoegd. Creatine meng je met water en drink je op. Je lichaam neemt helaas niet oneindig creatine op. Per dag wordt aanbevolen vijf gram creatine te nemen. Neem daarom vijf gram per dag en niet meer. 

Creatine en vocht vasthouden

Let op bij het gebruik van creatine dat je voldoende water drinkt. Creatine slaat zich met een klein beetje vocht op in je spieren waardoor je spieren dus ook iets voller kunnen gaan lijken. Hierdoor kom je meestal ook aan door het gebruik van creatine, doordat je lichaam meer vocht op slaat. De ene persoon merkt dit beter dan de ander. Maar, het is dus geen vet wat je aankomt! Creatine is een volkomen veilig supplement mits je het niet misbruikt. 

Hoeveel en wanneer moet je creatine nemen

Neem één maatschep per dag, dit is vijf gram. Op rustdagen bij het ontbijt, op trainingsdagen voor of na je training.

Creatine hoe lang gebruiken, een eventuele pauze en laadfase voor creatine

Je hoeft geen pauze te nemen van creatine, je kan het dus altijd blijven gebruiken. Een laadfase van een week lang elke dag twintig gram is ook niet nodig, dit beweren sommige merken. Maar, dit is een marketingtruck om je pot sneller leeg te laten zijn. Niet doen dus, één volle maatschep per dag is voldoende.

Creatine kopen

In de webshop kan je creatine vinden, combineer creatine met whey protein en je hebt een perfecte combinatie. Met een pot creatine doe je ongeveer drie maanden. Een goedkoop supplement met een sterke werking en zeker onmisbaar voor de fanatieke sporter.

Deze blog is geschreven door Bram Vergouwen

AANBOD

Alléén producten die echte waarde toevoegen

MADE IN HOLLAND

Onze voedingssupplementen worden geproduceerd op eigen bodem

ONDERSTEUNING

Wij staan klaar voor al je vragen!