GRATIS VERZENDING VANAF €40

Uitstekend beoordeeld

Beste prijs kwaliteit verhouding

Betaal achteraf met klarna

Tips om af te vallen

afvallen tips man en vrouw

Tips afvallen

Afvallen, voor de één is het makkelijk en voor de ander is het een ramp. Ik ga je in deze blog zeven tips geven die het afvallen makkelijker kunnen maken. Hopelijk kan je het gebruiken voor jezelf als je het afvallen lastig vindt.

1. Eet niet te weinig

Te weinig eten kan velen gevolgen hebben voor je lichaam. De kans bestaat namelijk dat je een zwaar tekort krijgt aan voedingsstoffen. Hierdoor zal je minder snel kunnen herstellen en verzwakt je het immuunsysteem. Daarbij zal je stofwisseling trager worden waardoor je uiteindelijk zelfs minder of helemaal niet meer afvalt.

2. Stel een realistisch doel

Verwacht niet dat je binnen 12 weken 15 kilo kan kwijtraken. Dit is totaal niet realistisch en is zelfs erg ongezond. Je wilt voor jezelf een zo goed mogelijk realistisch doel hebben. Daarbij is 0,5 kilo per week afvallen binnen de gezonde grens. Rek je dit uit over 12 weken, zal je uitkomen op ongeveer 6 kilo. Dat is realistisch en goed te doen.

3. Drink genoeg water

Voldoende water drinken vermindert je eetlust (waardoor je dus minder calorieën eet) en het versnelt je stofwisseling (waardoor je meer calorieën verbruikt). Het drinken van koud water versnelt namelijk je stofwisseling. Dit komt omdat je lichaam harder moet werken om het water op lichaamstempratuur te krijgen. Ook draagt water bij aan je stoelgang, door genoeg te drinken voeg je vloeistof toe aan je dikke darm. Daardoor blijft je ontlasting zacht en kun je makkelijker naar de wc.

4. Starten met krachttraining 

Bij het afvallen denken veel mensen aan eindeloze cardiosessies. Natuurlijk draagt cardio bij aan het afvallen en adviseer ik het om dat ook toe te passen.

Krachttraining heeft alléén veel meer positieve effecten op afvallen dan mensen denken. Je wordt er sterker van, meer zelfverzekerd en verbrand je calorieën maar liefst 24 uur na je workout nog door. Ook zal je meer kunnen eten doordat je spiermassa vergroot. Meer spieren is meer energie, meer energie is meer eten.

5. Volkoren producten eten

Over het algemeen bevatten volkoren producten, zoals zilvervliesrijst, havermout, volkoren pasta en volkorenbrood minder calorieën dan bewerkt voedsel. Daarbij geven volkoren producten een langer verzadigd gevoel. Dit komt namelijk doordat de darmen meer moeite hebben met het verteren van deze producten. Hoe complexer de koolhydraat is (volkoren product), hoe langer je darmen erover doen om het te verwerken. Dit zorgt dus voor dat langer verzadigd gevoel!

6. Weet hoeveel je eet

Dit is misschien wel het belangrijkste om mee te beginnen. Je wil namelijk weten hoeveel calorieën je lichaam ingaan en uitgaan.

Je kan het zien zoals je maandelijkse lasten. Komt er meer geld binnen dan je lasten zijn (positief energiebalans), dan houd je geld over. Komt er minder geld binnen (negatief energiebalans), dan kom je aan het einde van de maand te kort om je lasten te dekken. Je zal dan misschien wel van je spaarrekening moeten gaan pakken om rond te kunnen komen (dit zijn je vetcellen).

Zo werkt het dus ook met je lichaam. Eet je meer dan je verbruikt, kom je aan. Eet je minder, val je af. Start met het bijhouden van je calorieën en je gaat zeker een verschil merken.

7. Gebruik de juiste voedingssupplementen

Als laatste kunnen de juiste voedingssupplementen bijdragen aan het afvallen. Staar niet blind op voedingssupplementen, het blijft immers een aanvulling op je normale voeding. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is van belang om de beste resultaten te behalen.

Vind je het nu lastig om je voeding op orde te krijgen voor het afvallen? Kijk dan eens naar coaching. Wil je meer informatie over voedingssupplementen die bijdragen aan het afvallen? Lees dan ook eens de blog over voedingssupplementen die het afvallen makkelijker kunnen maken.

Deze blog is geschreven door Jerry Boumeester