GRATIS VERZENDING BOVEN €40 EN SHAKER BOVEN €60 | BETAAL OVER 30 DAGEN

Waarom eiwitshakes

eiwitpoeder en eiwitshakes gebruiken waarom

Waarom eiwitpoeder of eiwitshakes gebruiken

Het nut van eiwitpoeder, waarom zou je het gebruiken en wat voegt het toe? Eiwitten kan je namelijk goed gebruiken voor het opbouwen van spieren maar ook heel goed voor gewichtsverlies, hier komt dan het eiwitpoeder of de eiwitshakes bij kijken.

Eiwitpoeder en eiwitshakes voor spieropbouw

Eerst spieropbouw. Om spieren op te bouwen is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, uiteraard zijn er meer factoren die belangrijk zijn voor spieropbouw zoals voldoende eten, goed rusten en trainen. Maar voor nu houd ik het in deze blog bij de eiwitten.

Eiwitten zijn nodig voor het herstel, opbouwen en behouden van spiermassa. Een tekort aan eiwitten kan zelfs resulteren in verlies van spiermassa. Wanneer je sport belast je de spieren en creëer je kleine scheurtjes in je spieren die opgevuld moeten worden door aminozuren (aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten), hierdoor heb je een hogere eiwitbehoefte wanneer je regelmatig intensief sport.

Eiwitpoeder en eiwitshakes voor gewichtsverlies

Dan nog gewichtsverlies. Wanneer je gewicht wilt verliezen is het belangrijk dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt op een dag. Doordat je minder calorieën binnenkrijgt op een dag is de kans groot dat je honger gaat krijgen, hier kunnen de eiwitten een goede oplossing voor zijn. Eiwitten zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel en bevatten weinig calorieën.

Hiernaast moet je lichaam het hardst werken wanneer je voeding vooral uit eiwitten bestaat. Denk aan onder andere de eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Dit moet je lichaam allemaal weer verwerken wat uiteindelijk energie (calorieën) kost. Dit kan dan voordelig zijn voor gewichtsverlies omdat je juist minder calorieën binnen wilt krijgen op een dag. Doordat je lichaam extra calorieën verbrand is het makkelijker om in een calorietekort te blijven, wat uiteindelijk zorgt voor gewichtsverlies.

Goedkoper dan normale voeding

Ja, eiwitpoeder en eiwitshakes zijn vaak goedkoper dan normale voeding wat je in de supermarkt koopt. Probeer maar eens dertig gram eiwitten uit normale voeding te halen, dit dan omrekenen naar eiwitpoeder of een eiwitshake. In de webshop vindt je de Whey Protein en Vegan Protein voor een eerlijke prijs, zodat je negen van de tien keer minder geld kwijt zal zijn.

Makkelijk en snel

Eiwitpoeder en eiwitshakes zijn makkelijk en snel te bereiden. Het enige wat je nodige hebt is water of een (plantaardige) melk. Je kan het bijvoorbeeld ook door voeding heen doen zoals kwark, yoghurt, havermout, brinta en bakrecepten. Je kan zelf kiezen waar je het doorheen doet, zolang je maaltijden maar lekker voor jezelf maakt.

Hierdoor kan je heel snel veel extra eiwitten binnenkrijgen zonder al te veel moeite te doen.

Vitamines en mineralen in eiwitpoeder en eiwitshakes

Zitten er in eiwitpoeder en eiwitshakes dan wel vitamines en mineralen? Zeker weten! Veel mensen denken vaak dat eiwitpoeder en eiwitshakes nauwelijks vitamines en mineralen bevatten. Maar, onze Whey Protein bestaat uit melk, melk is rijk aan vitamines en mineralen. De Vegan Protein van ons bestaat uit erwten, erwten bevatten ook veel vitamines, mineralen en zelfs vezels.

Daarom niet denken dat je eiwitpoeder en eiwitshakes mis moet houden omdat het weinig vitamines en mineralen bevat.

Leven op eiwitpoeder

Kan je dan leven op eiwitpoeder en eiwitshakes, hiernaast verder geen normale voeding gebruiken voor je eiwitten? Nee, uiteraard is een gevarieerd en goed voedingsschema belangrijk om de beste resultaten te behalen. Dus ook normale voeding waar je eiwitten uithaalt zoals onder andere vlees, eieren, vis, zuivel en noten.

Nu weet je welke voordelen eiwitpoeder en eiwitshakes opleveren, probeer het zeker eens uit als je extra eiwitten binnen wilt krijgen.

Deze blog is geschreven door Martijn Lekkerkerker

AANBOD

Alléén producten die echte waarde toevoegen

MADE IN HOLLAND

Onze voedingssupplementen worden geproduceerd op eigen bodem

ONDERSTEUNING

Wij staan klaar voor al je vragen!