GRATIS VERZENDING VANAF €40

Uitstekend beoordeeld

Beste prijs kwaliteit verhouding

Betaal achteraf met klarna

Voeding voor afvallen

Voeding voor afvallen wat nemen

Voeding voor afvallen

In theorie is afvallen niet moeilijk. Als je in een negatief energiebalans zit, dus minder eten dan je verbruikt val je af. Zo simpel is het. Hierbij speelt de keuze van voeding wel een belangrijke rol. Het wil niet zeggen dat je van een bepaald voedingsproduct dik wordt. Maar, zorg er wel voor dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Je kan nog steeds gewicht verliezen met een “Mac Donalds dieet”, alleen ga je niet voldoende essentiële voedingstoffen binnen krijgen.

Energie, herstel en fit voelen

Uiteindelijk wil je meer energie krijgen, kunnen herstellen van trainingen en je fitter voelen. Dit kan alleen als je gezond eet. Daarbij heeft gezonde voeding ook nog het voordeel dat het vaak weinig calorieën bevat. Hierdoor kan je voor je gevoel dus meer eten! Dit wordt ook wel volume eten genoemd. Denk hierbij aan bloemkoolrijst, broccolirijst, soep, salade en veel groenten.

Voorbeeld voedingsschema

Om je als voorbeeld te geven hoe snel je te veel kan eten pakken we 100 gram M&M’s. Deze hoeveelheid bevat al snel 500 calorieën wat bijna gelijk is aan een volledig gezonde maaltijd. Je zit in de avond lekker op de bank Netflix te kijken en voordat je het beseft zijn de 100 gram M&M’s op. Je bent pas op een kwart van je film en de kans is groot dat er nog eens 100 á 200 gram zal volgen. Zoetigheid zal je eetlust niet remmen, maar eerder activeren. Eindstand is dat je in een avond al snel 1500 calorieën binnen hebt gekregen buiten je dagelijkse voeding om. Als we dan een rekensommetje maken, en dit doe ik globaal, dan kan dat er als volgt uitzien:
 
Ontbijt
2 witte bollen met boter en kipfilet
Ongeveer 430 calorieën 
 
Tussendoortje
Granenreep en een banaan
Ongeveer 270 calorieën 
 
Middageten
3 volkoren boterhammen met zuivelspread, cashewnoten ongezouten (30 gram) en een appel
Ongeveer 630 calorieën 
 
Tussendoortje
Aardbeienkwark
Ongeveer 250 calorieën 
 
Avondeten
Lasagne
Ongeveer 530 calorieën 
 
Avondsnack
M&M’s
Ongeveer 1500 calorieën 
  
Het totale aantal calorieën voor die dag zijn 3610 calorieën. En dan heb ik geen rekening gehouden met frisdrank, sapjes, bakboter, olie, sausjes etc. De kans is groot dat je dan al snel boven de 4000 calorieën uitkomt.

Voeding is belangrijk

Let dus op je voeding wanneer je af wilt vallen. Afvallen is geen hogere wiskunde, maar een goed, gevarieerd en gezond voedingsschema is van belang om de beste resultaten te behalen.

Voedingsschema voor afvallen en spieropbouw

Vind je het nu lastig om zelf een goed voedingsschema te maken die aansluit op jouw doelen en lichaam? In de webshop kan je de voedingsschema’s vinden. Wij maken een voedingsschema voor je die aansluit op jouw persoonlijke situatie, doelen en lichaam zodat je maximale resultaten kan behalen.
 
Deze blog is geschreven door Jerry Boumeester