GRATIS VERZENDING VANAF €40

Uitstekend beoordeeld

Beste prijs kwaliteit verhouding

Betaal achteraf met klarna

Tips voor motivatie

fitness tips voor motivatie

Tips voor meer motivatie

Ik heb verschillende motivatie tips op een rijtje voor je gezet die je kunnen helpen om gemotiveerd te blijven.

1. Zorg voor positieve gedachtes 

Door zoveel mogelijk positief te denken zal je merken dat het ook fysiek beter zal gaan. Niet alleen zorgt het positief denken voor minder stress, je zal je ook lekkerder in je vel gaan voelen. Negatieve gedachten hebben namelijk ontzettend veel invloed over hoe wij ons voelen. Zowel geestelijk als fysiek. Probeer eens elke negatieve gedachte die je hebt om te draaien in iets positiefs. Je zal zien dat je hierdoor een stuk lekkerder in je vel zit.

2. Zorg voor voldoende beweging

Iedereen weet dat bewegen goed voor je is. En dan heb ik het niet alleen over bewegen in de sportschool. Neem nou eens de dagelijkse bezigheden zoals, boodschappen doen, het huishouden, de trap pakken in plaats van de lift en ga zo maar door. In het huidige leven wordt het voor ons als mens steeds makkelijker gemaakt. We zitten veel stil en zonder erbij na te denken eten we te veel. Uiteindelijk zal dit een negatieve uitkomst zijn. Zorg ervoor dat je voldoende beweegt. Zoals je wellicht vaker hebt gelezen zijn 10.000 stappen per dag een goed begin.

3. Omring je met positieve mensen

Dit punt heeft veel raakvlakken met het eerste punt. Je wil namelijk zoveel mogelijk positiviteit om je heen hebben. Nu is dit niet altijd mogelijk omdat je ook te maken hebt met familieleden die je niet zomaar aan de kant kunt zetten, maar probeer hier wel zorgvuldig mee om te gaan. Hoe meer negatieve invloeden je vanuit je persoonlijke levenssfeer krijgt, hoe meer negatieve gedachtes je zal krijgen en mogelijk zelfs je doel dwarsbomen.

Neem nou als voorbeeld dat je graag wil afvallen en je bent al een aantal weken, misschien wel maanden goed bezig. De mensen om je heen weten waar je mee bezig bent, maar toch krijg je op verjaardagen of andere dagen lekkere dingen aangeboden. Je geeft aan dat je dit niet wil en als opmerkingen krijg je te horen dat je al ‘dun’ genoeg bent, er ziek uitziet, hoe lang je nog wil doorgaan, je niet gezellig bent en ga zo maar door. Als je dit vaak genoeg hoort dan is de kans groot dat je zal falen. Zorg ervoor dat mensen achter je keuze staan!

4. Wees niet bang om fouten te maken

Wat jou kan weerhouden van het behalen van je doel is het bang zijn voor het maken van fouten. Iedereen, maar ook echt iedereen, waaronder mensen met extreem veel succes, hebben- en maken wel eens fouten. Door de fouten die je maakt te analyseren zal je de volgende keer het anders aanpakken. Zie zo’n fout als een leermoment en zorg dat je er wijzer van wordt. Het is vallen en opstaan en zeker niet opgeven. Alleen mensen die opgeven na een fout zullen geen succes behalen.

5. Neem succes niet voor lief

Soms lijkt het alsof iedereen van alles maar in zijn schoot geworpen krijgt, maar vergeet niet dat deze mensen hier veel tijd en energie hebben ingestoken om dat succes te kunnen behalen. Zoals in punt vier al is besproken zal je van je fouten moeten leren en zal dit uiteindelijk je drijfveer zijn voor jouw succes. Daarbij moet je voor jezelf prioriteiten stellen en doen wat nodig is om succes te behalen. Door stil te zitten en niks doen zal de kans klein zijn dat jij succes behaalt.

6. Behaal elke dag een kleine overwinning

Dit is erg belangrijk voor het grotere plaatje. Focus nu eens op de kleine overwinningen die je hebt behaalt en staar je niet blind op het grotere plaatje. We nemen als voorbeeld van iemand die graag wil afvallen (dit is uiteraard mijn expertise). De desbetreffende persoon heeft een overgewicht van ruim dertig kilo en is gefocust om dit zo snel mogelijk te verliezen. Uiteraard is dit een logische gedachte, maar zorg dat dit niet je ondergang wordt.

Wat bedoel ik hiermee? Als je te lang op de gedachte focust dat je zo snel mogelijk dat gewicht MOET verliezen dan zal je gaan falen door de vele tegenslagen die volgen. Wat je wil doen is een doel zetten en dat is die dertig kilo kwijt raken in een bepaald tijdsblok. Je hebt je doel vastgezet en nu focus je alléén nog maar op de kleine overwinningen die je onderweg daar naartoe behaalt. Dit kan zijn dat je minder zoetigheid eet, minder frisdrank drinkt, aan het sporten bent en PR’s hebt verbroken (PR staat voor personal record). Dit zijn allemaal “kleinere” overwinningen waardoor je motivatie alleen meer zal toenemen en uiteindelijk zal zorgen voor een groter succes, namelijk het kwijt raken van die dertig kilo!

7. Stel doelen maar wees realistisch

Iedereen heeft wel een doel die hij of zij wil behalen. Dit doel is uiteraard per persoon verschillend. Belangrijk is wel dat je realistisch blijft over je doel. Wat is mogelijk en wat kan je behalen met de middelen en kennis waar je op dat moment over beschikt? Kan je binnen één jaar een top bodybuilder worden? Nee zeker niet! Kan je binnen een paar maanden miljonair worden? Als je de loterij niet wint waarschijnlijk niet. Misschien zijn de bovenstaande voorbeelden wel je doel, maar zal dit zijn voor op langer termijn. Wees hierin realistisch en stel haalbare doelen die uiteindelijk zullen leiden naar het grotere succes.

8. Onderneem actie

Het laatste en belangrijkste punt is, onderneem actie! Door alleen te denken ga je geen succes behalen. Je zal daadwerkelijk iets moeten gaan doen om je doel te behalen. Denk hierbij niet in problemen maar in oplossingen. Het is niet zozeer de vraag hoe je iets niet kan doen, maar meer de vraag wat je nodig hebt om het wel te kunnen doen. Heb je niet de kennis of het geld om bepaalde stappen te maken, kijk dan naar andere mogelijkheden. Je kan altijd ergens beginnen, al is het maar iets kleins. Onderweg zal je zien dat je meer kennis zal opdoen en mogelijk meer geld zal genereren mits dit je doel is. Dus wacht niet en start vandaag nog!


Hopelijk kan je iets met de tips!
 
Deze blog is geschreven door Jerry Boumeester