GRATIS VERZENDING VANAF €40

Uitstekend beoordeeld

Beste prijs kwaliteit verhouding

Betaal achteraf met klarna

Thuis trainen

thuis sporten zonder apparaten

Thuis trainen met fitnessoefeningen 

De sportscholen zijn al even dicht, zorg dat je thuis lekker actief blijft met een trainingsschema voor thuis. Nu is het juist belangrijk dat je thuis blijft trainen of actief blijft, voor je het weet komen er onnodige kilo's aan, dat is juist wat je niet wilt! Het trainingsschema voor thuis kan je goed gebruiken als je geen gewichten of elastieken hebt.

Het trainingsschema voor thuis bestaat uit oefeningen waar geen materiaal voor nodig is. Zo ben je ook niet verplicht om allerlei dure uitgaves te doen aangezien de sportscholen over een tijdje ook weer opengaan (we hopen snel!). 

Cardio oefeningen thuis

Heb je helemaal geen zin om thuis oefeningen te gaan doen die gericht zijn op spieropbouw? Je kan ook cardio oefeningen gaan doen! Denk bijvoorbeeld aan een lang stuk lopen, hardlopen of fietsen. Dit zijn wel oefeningen die je buiten doet maar heb je verder helemaal niets voor nodig.

Kies iets wat je zelf leuk vindt en waar je ook een tijdje aan vast kan houden, zodat je niet na één of twee weken als zoiets hebt van ik stop er maar mee. De aanhouder die wint, het zal uiteindelijk alléén maar leuker worden omdat je grenzen kan verleggen. Bijvoorbeeld de ene week 5000 stappen per dag zetten, de week erna 6000 en de week daarna 7000. Zo kan je het voor jezelf uitdagender maken.

Spieren trainen of cardio thuis

Kies dus voor jezelf wat je wilt doen. Wil je nu niet focussen op spieropbouw maar wel op fit blijven? Houdt het dan bij cardio. Als je toch spieropbouw wilt stimuleren houdt dan vast aan een trainingsschema. Het is voor de meeste wel een stuk lastiger om nu spieren op te bouwen thuis, niet iedereen beschikt over voldoende materiaal. 

Je kan wel de schade beperken door fitness oefeningen te blijven doen. Op deze manier ga je spierafbraak tegen. Het is nu dan even stilstaan, als de sportscholen weer opengaan kan je weer gaan focussen op het opbouwen van spiermassa.

Tips voor thuis sporten

Je hebt al informatie voor de oefeningen en cardio. Ik geef je ook nog een aantal tips mee om de schade zoveel mogelijk te beperken nu je minder of nauwelijks traint. 

1. Slaap voldoende. Probeer minimaal 8 uur per dag te slapen.

2. Eet voldoende gezonde voeding. Eet gevarieerd, minimaal 250-300 gram groenten per dag en 2 stuks fruit per dag.

3. Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Tussen de 2,2 en 2,5 gram per kilo lichaamsgewicht, zo weet je zeker dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel en het gaat spierafbraak tegen.

4. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Doe leuke dingen met mensen om je heen en laat stressvolle situaties zoveel mogelijk langs je heen gaan.

5. Drink voldoende water. Water is belangrijk voor de hydratie van je lichaam en het onderdrukt je hongergevoel.

6. Maak een plan voor jezelf wanneer de sportscholen weer opengaan. Zo kan je gelijk van start als we weer mogen.

Gebruik de tips voor jezelf, blijf actief en gezond. Met elkaar komen we hier doorheen!

Deze blog is geschreven door Martijn Lekkerkerker