GRATIS VERZENDING BOVEN €40 EN SHAKER BOVEN €60 | BETAAL OVER 30 DAGEN

Moet je ontbijten

Gezond ontbijten echt zo belangrijk?

Is het ontbijt echt zo belangrijk

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, of nouja dat zeggen veel mensen. Maar, toch ontbijt niet iedereen. De één vindt het een drama om te ontbijten want die krijgt geen hap door zijn keel of heeft te weinig tijd. De ander wil de dag juist beginnen met een stevig ontbijt.

Het is belangrijk dat je doet wat jezelf fijn vindt. Ben je geen ontbijter? Ontbijt dan niet, je kan dan ook gewoon lekker je ontbijt naar later verschuiven. Denk bijvoorbeeld aan 10-12 uur, een laat ontbijt is ook prima.

Ben je wel van het ontbijten en maak je er graag tijd voor vrij? Ook helemaal goed!

Is ontbijten voor afvallen belangrijk

Dit is per persoon verschillend. Wij adviseren altijd wel om te ontbijten wanneer je af wilt vallen. Dit hoeft dan geen mega ontbijt te zijn, maar het is altijd wel fijn om wat in je lichaam te hebben. Vaak krijgen mensen sneller en meer honger aan het einde van de dag wanneer het ontbijt wordt overgeslagen. 

Wanneer wij een voedingsschema maken zullen wij rekening houden met persoonlijke voorkeuren, zodat je aan kan houden wat jezelf fijn vindt.

Wat is een gezond en goed ontbijt

Je hebt de keuze gemaakt om te ontbijten, wat moet je dan nemen? Dat je het best beter niet ontbijt met een muffin of een croissant, zal je vast niet verbazen. Maar wat houdt een gezond ontbijt nu echt in.

Ons advies is om voldoende eiwitten, goede vetten, vitamines en mineralen bij het ontbijt te nemen. Dit geeft langdurig energie en een verzadigd gevoel. Denk bijvoorbeeld aan een eiwitshake, dit kan zijn Whey Protein, Whey Isolate of Vegan Protein, hiernaast goede vetten zoals noten of pindakaas en een stuk fruit of groenten voor de vitamines en mineralen. Als toevoeging kan je nog de Multivitamin en Omega 3 gebruiken zodat je zeker bent van alle vitamines, mineralen en goede vetten.

Suikers raden wij niet aan omdat dit vaak zorgt voor snelle trek en het geeft ook niet lang een verzadigd gevoel. Heb je er vragen over hoe je het beste kan ontbijten of wat een geschikt ontbijt voor jou is? Stuur ons gerust een bericht, wij geven helemaal gratis advies.

En wat als ik niet ontbijt

Wanneer je de keuze maakt om niet te ontbijten zorg dan in ieder geval dat je iets gezonds bij je hebt als je onderweg bent. Zo kan je toch op een gezonde manier beginnen aan je dag, zonder een ongezond broodje of een snelle hap te halen onderweg. Het scheelt je ook nog eens geld wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Neem bijvoorbeeld een eiwitshake, een zakje noten en een stuk fruit mee. Dit is makkelijk mee te nemen en makkelijk op te eten.

Uiteindelijk blijft het ontbijten erg persoonlijk. Er is in principe geen goed en fout, zolang je maar doet waar jij je goed bij voelt en waar jij goede resultaten mee behaalt.

Deze blog is geschreven door Martijn Lekkerkerker

AANBOD

Alléén producten die echte waarde toevoegen

MADE IN HOLLAND

Onze voedingssupplementen worden geproduceerd op eigen bodem

ONDERSTEUNING

Wij staan klaar voor al je vragen!