GRATIS VERZENDING BOVEN €40 EN SHAKER BOVEN €60 | BETAAL OVER 30 DAGEN

Meest gemaakte fouten

fouten voorkomen tijdens spieropbouw

Fouten bij krachttraining en spieropbouw

Er zijn veel verschillende fouten die worden gemaakt. Ik heb de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet voor je zodat deze voorkomen kunnen worden.

1. Niet nadenken en de techniek bij krachttraining

Waar veel mensen de fout maken is door maar gewoon iets te doen zonder erbij na te denken. Wanneer je een specifieke spiergroep wil trainen zorg dan dat je techniek goed is. Dit verkleint namelijk de kans op blessures.

2. Te zwaar trainen

Zoals in punt 1 staat beschreven is je techniek belangrijk. Je techniek gaat vaak achteruit bij te zwaar trainen. Zorg voor een uitdagend gewicht waarmee je de oefening op correcte wijze kan uitvoeren.

3. Supplementen op de verkeerde manier gebruiken

Veel supplementen dragen niet bij aan prestatieverbetering. In feite kunnen teveel supplementen de prestaties zelfs verminderen. ​Wij hebben er expres voor gekozen om ons assortiment aan supplementen klein te houden, maar wel alléén werkzame supplementen aan te bieden. Heb je vragen over supplementen of wil je persoonlijk advies krijgen? Neem gerust contact met ons op.

4. Opdelen van spiergroepen

De meeste mannen concentreren zich alleen op borsttraining en doen dit het liefst 5 dagen per week. Doordat je een bepaalde spiergroep teveel wilt trainen, blijven de andere spieren achter en vergroot je de kans op blessures. ​

5. Gezonde voeding 

Door geen gezond voedsel te eten, herstel je ook niet van je trainingen. Je hebt alle macronutriënten en micronutriënten nodig om je spieren zo goed mogelijk te laten herstellen. ​Je wilt ongeveer 80% van je dagelijkse voeding uit gezonde voeding laten bestaan.

6. Benen trainen en niet overslaan

Het trainen van je benen is belangrijk! Behalve dat dit de meeste spieren van je lichaam zijn, zijn dit ook de steunpilaren van je lichaam. Train dus je benen en skip niet die leg day! ​

7. Alcohol en fitness

We weten allemaal dat alcohol niet goed voor je is. Zeker als je teveel alcohol drinkt. Alcohol heeft een katabolische werking en veroorzaakt spierafbraak. Drink alcohol dus met mate.
 
Nu je de meeste gemaakte fouten weet kan je deze zelf voorkomen!
 
Deze blog is geschreven door Jerry Boumeester

AANBOD

Alléén producten die echte waarde toevoegen

MADE IN HOLLAND

Onze voedingssupplementen worden geproduceerd op eigen bodem

ONDERSTEUNING

Wij staan klaar voor al je vragen!