GRATIS VERZENDING BOVEN €40 EN SHAKER BOVEN €60 | BETAAL OVER 30 DAGEN

Meal preppen

Meal preppen de hele week

Meal preppen

Voeding preppen, de ene wilt er niet aan denken en de ander kan niet zonder. Toch zijn er vele voordelen bij meal preppen. Ik zal in deze blog een aantal punten behandelen waarom meal preppen voordelen kan bieden.

Wat is meal preppen?

Meal preppen is het voorbereiden van maaltijden. Hierdoor weet je al wat je gaat eten op een bepaalt moment en heb je het ook alvast klaarstaan. Even simpel gezegd is meal preppen het inplannen van je maaltijden op een dag en deze ook alvast klaarmaken van te voren.

1. Tijd besparing door het preppen van maaltijden

Het voordeel van preppen is dat je niet de hele dag hoeft na te denken wat je moet eten. Je kan één keer per week verschillende maaltijden klaar maken, in bakjes doen en invriezen. De dag daarvoor pak je wat je nodig hebt en je bent klaar voor de dag! Zeker als je aan het afvallen bent dan kan dit zorgen voor veel meer stabiliteit in je dagelijkse voedingspatroon.

2. Bewust van wat je eet door het preppen

Als je moe en hongerig bent dan is het makkelijk om een snelle en vette hap te halen. Door voeding te preppen creëer je meer stabiliteit en minder ruimte om te kiezen voor een ongezonde hap. Als je maaltijden prept dan is het slechts opwarmen en eten maar! Waarom zou je dan kiezen voor een snelle hap als je een gezonde en voedzame maaltijd hebt klaarstaan die bijdraagt aan jouw doel?

3. Geld besparen door meal preppen

We weten allemaal dat gezonde voeding duurder is dan ongezonde voeding, maar toch kan je geld besparen. Je zal namelijk boodschappen gaan doen met een doel, gezonde voeding kopen om je maaltijden te preppen. Je zal hierdoor minder "slechte" voeding kopen wat uiteindelijk ook zichtbaar is in je portemonnee. Ga maar eens na hoeveel onnodige dingen je eigenlijk koopt tijdens het boodschappen doen.

Neem als voorbeeld dat je bij de kassa staat om af te rekenen. Vaak staat er een grote bak met koekjes of andere zoete dingen met een flinke korting. Je staat te wachten in de rij, ziet dat staan en dan is de keuze snel gemaakt. Je gooit nog even snel wat extra's op de rolband. Dit is precies wat de winkels willen. Dit is onnodig als je boodschappen gaat doen met een doel!

Drie punten die voordelig zijn bij het preppen van maaltijden. Prep je op dit moment nog niet? Overweeg het dan eens!

Deze blog is geschreven door Jerry Boumeester

AANBOD

Alléén producten die echte waarde toevoegen

MADE IN HOLLAND

Onze voedingssupplementen worden geproduceerd op eigen bodem

ONDERSTEUNING

Wij staan klaar voor al je vragen!