GRATIS VERZENDING VANAF €40

Uitstekend beoordeeld

Beste prijs kwaliteit verhouding

Betaal achteraf met klarna

Hoeveel water per dag

Hoeveel liter of glazen water per dag drinken

Hoeveel liter water per dag drinken

We weten allemaal dat water drinken goed is voor je. Maar hoeveel moet je nu eigenlijk per dag drinken en wat zijn de voordelen?

Gemiddeld gezien wordt er geadviseerd om tussen de 1,5 - 2 liter per dag te drinken. Toch is dit voor elke persoon verschillend. Denk hierbij aan activiteit en lichaamsgewicht. Bij mensen die sporten is het advies om zeker 3 - 4 liter water te drinken op een dag.

De voordelen van veel water drinken 

Water drinken kent veel voordelen, onder andere:
- Betere concentratie
- Meer energie
- Het vermindert stress
- Bijdragen aan je gezondheid
- Een mooiere huid
- Bloeddruk verslagen
- Verwijdert gifstoffen
- Balanceren van de calorieverwerking
- Meer kracht

Te veel water drinken of te weinig

Verdeel het drinken van water over de gehele dag, zo is het makkelijker om voldoende water binnen te krijgen en krijg je ook niet te veel water op één moment binnen. Drink bijvoorbeeld een volle shakebeker water leeg tijdens je ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd. Zo heb je al bijna 2,5 liter binnen. Drink nog een volle shakebeker tijdens je training en verdeel nog een volle shakebeker over de gehele dag, op deze manier zit je al boven de 4 liter water.

Afvallen door water te drinken

Water onderdrukt bij veel mensen het hongergevoel. Hierdoor kan water een heel goed hulpmiddel zijn om af te vallen. Je kan water ook drinken voordat je een maaltijd neemt, hierdoor neemt de trek af waardoor de kans kleiner is dat je te veel eet. Maar, de basis om af te vallen blijft minder calorieën binnen krijgen dan je verbruikt op een dag, water kan wel heel goed helpen om minder calorieën binnen te krijgen.

Shakebeker kopen voor je water

Wil je nou een goede en sterke shakebeker om je water te drinken en die je makkelijk mee kan nemen? Kijk dan eens naar de premium shakebeker, hier kan 820 ml water in en kan je overal mee naartoe nemen zodat je altijd water bij je hebt.
 
Deze blog is geschreven door Jerry Boumeester