Gratis verzending vanaf €40

Uitstekend beoordeeld

Veilig en achteraf betalen

Hoe trainen bij vetverlies ?

 

Hoe train je best bij vetverlies ? Voedingstips en welk type beweging


Als je vet probeert te verliezen, moet je jouw levensstijl veranderen door enerzijds je voeding en anderzijds je activiteitenniveau aan te passen.

Hoewel vetverlies eenvoudig klinkt, zijn er veel belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden wanneer je doorheen deze periode gaat.

In dit artikel zullen we elk belangrijk detail met betrekking tot vetverliestraining doornemen.

 

Het belang van het calorisch tekort bij vetverlies. 

Voordat we duiken in de trainingsaspecten, laten we het hebben over het fundament van vetverlies: het calorisch tekort. Dit betekent simpelweg dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven. Door dit tekort verbrandt je lichaam meer vet dan het opslaat, waardoor je vetreserves aanspreekt en verbrandt.

Het behoud van je vetvrije massa 

Hoewel het calorisch tekort essentieel is voor vetverlies, is het belangrijk om ook je vetvrije massa te behouden. Dit omvat je spiermassa, wat essentieel is voor je algehele gezondheid, energieniveau en metabolisme.

Om vetverlies te optimaliseren, moet je ervoor zorgen dat je volgende parameters onder controle hebt:  

Voordat je begint met trainen tijdens de fase van afvallen, moet je ervoor zorgen dat je het volgende onder controle heeft:

1. Matig calorietekort van 400-500 calorieën
2. Voldoende eiwit van ~2 g per kg lichaamsgewicht
3. Goede hoeveelheden vet - 0,75 - 0,95 g per kg lichaamsgewicht
4. Voldoende koolhydraten (resterende calorieën na berekening eiwitten en vetten)

Als je deze eenmaal onder controle hebt, ben je halverwege je doel om vetvrije massa  te behouden.


Hoe training je kan helpen bij vetverlies?


Naast goede voeding is training iets anders dat je kan helpen jouw spiermassa te behouden en jouw stofwisseling op peil te houden.

Hoewel een calorietekort het enige VERPLICHTE is om af te vallen, wordt het ten zeerste aanbevolen om ook je trainingen te optimaliseren. 

Door dit te doen, stimuleer je de spiereiwitsynthese in de spiercellen en creëer je zo een stimulans voor een groter behoud van vetvrije massa (inclusief spiermassa).

Weerstandstraining is vooral effectief en kan worden gecombineerd met cardiotraining voor maximale resultaten.

Voordat je vol enthousiasme de sportschool in rent, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden: Anders riskeer je slecht herstel en chronische uitputting.

Hier zijn onze beste trainingstips voor vetverlies:


● Verlaag de intensiteit (enigszins)

Doordat je een energietekort hebt, moet je onvermijdelijk op een ander intensiteitsniveau trainen.

Het is aan te raden om met zware gewichten te werken, maar niet te zwaar.

Vergeet niet om altijd 1-3 herhalingen achter de hand te houden, want hierdoor kun je goed herstellen, ook al heb je een calorietekort.

● Doe meer geïsoleerde bewegingen. Geïsoleerde bewegingen toevoegen: Naast samengestelde oefeningen, kun je ook geïsoleerde bewegingen opnemen om de focus te leggen op specifieke spiergroepen. Dit verbetert de vorm en details van je spieren, wat kan bijdragen aan een esthetisch aantrekkelijkere look.


● Flex, flex, flex!

Naast het behouden van spiermassa, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de fijne details van je spieren tijdens het vetverliesproces. Dit kan worden bereikt door geïsoleerde oefeningen, maar ook door simpelweg je spieren te buigen en de piekflexie vast te houden. Het oefenen van poses kan je ook helpen bij je presentatie en zelfvertrouwen.

Conclusie

Tijdens een periode van gewichtsverlies verlies je zowel vetweefsel als vetvrije massa, dat is elk ander weefsel in het lichaam behalve vet.

Het behouden van je spiermassa is een belangrijk doel. Zorg ervoor dat je een matig calorisch tekort hebt, de juiste macronutriënten consumeert en regelmatig weerstandstraining uitvoert. Vergeet niet om de intensiteit aan te passen, geïsoleerde bewegingen op te nemen en flexibiliteitstraining te doen. Met deze aanpak ben je goed op weg naar het bereiken van een gezondere, slankere en gelukkigere versie van jezelf!

En vergeet niet, als je nog meer begeleiding wilt bij het bereiken van je vetverliesdoelen, wij bieden gepersonaliseerde voedingsschemas aan voor vetverlies.


Dus, wat valt er te verliezen? Ga je doelen verpletteren!

Verwante producten: Fatburner bundel voor vetverlies