Gratis verzending vanaf €40

Uitstekend beoordeeld

Veilig en achteraf betalen

Hoe omgaan met de kerstdagen?

tips voor de kerstdagen met voeding en fitness

Hoe gezond omgaan met kerstdagen en de maaltijden?

De kerstdagen staan voor de deur, voor de één een feest voor de ander een struggle. Hoe kom je deze dagen nou gezond door? Ik ga je verschillende tips geven zodat je er helemaal klaar voor bent!

Tip 1 start de dag gezond

Het is kerst, ja dat is feest. Zorg er dan ook voor dat het feest is voor je lichaam. Je hoeft de dag niet te beginnen met een hoop suiker. Maak bijvoorbeeld een verse groente smoothie en zet een volle kan op tafel, eventueel wat verse sinaasappelsap door de smoothie zodat je alsnog het gevoel krijgt van verse jus. Andere mogelijkheden zijn vers fruit serveren en volkoren producten gebruiken. Stop dan ook met eten als je vol begint te raken. 

Op deze manier begin je de dag goed, en voel je je later op de dag niet slap en vermoeid.

Tip 2 goed kauwen

Door goed te kauwen geniet je niet alleen meer van het eten, het geeft je lichaam kans om aan te geven dat je vol zit en het wordt beter verteerd. Het duurt ongeveer 20-25 minuten voordat je hersenen het signaal krijgen dat je vol zit, neem dus lekker de tijd!

Tip 3 slapen

Slapen is belangrijk. Wanneer je weinig slaapt krijg je sneller trek en heb je ook meer zin in zoete snacks. Probeer 8 uur per nacht te slapen.

Tip 4 alcohol met mate

Alcohol is voor veel mensen iets wat snel genomen wordt tijdens de feestdagen. Maar er is zeker een verschil tussen veel alcohol drinken en met mate drinken. Probeer bijvoorbeeld alleen tijdens een speciale gelegenheid te drinken zoals het kerstdiner. Geniet van een glaasje wijn of van een koud biertje, er is geen reden om jezelf helemaal klem te drinken de hele dagen door.

Tip 5 bewegen

Nog wat tijd over tussen de diners? Loop een rondje extra of doe een workout. Je verbrand extra calorieën en je spijsvertering gaat omhoog. Win-win!

Tip 6 neem extra groenten

Groenten vult goed en bevat weinig calorieën. Hiermee kan je makkelijk en op een gezonde manier maaltijden opvullen, zonder op zoek te gaan naar ongezonde producten.

Tip 7 keep it simple

De laatste tip: houdt het lekker simpel. Makkelijke maaltijden gebruiken en eventueel zelf maken. Zo kan je de ingrediënten van maaltijden bepalen en zo gezond mogelijk maken. Hierdoor ervaar je ook minder stress waardoor de neiging minder snel zal zijn om te grijpen naar ongezonde voeding en alcohol.

Hopelijk kan je de tips gebruiken voor jezelf. Fijne feestdagen!

Deze blog is geschreven door Martijn Lekkerkerker