Gratis verzending vanaf €40

Uitstekend beoordeeld

Veilig en achteraf betalen

Focus tijdens de training

Hoe focussen tijdens je trainingen

Waarom focus

Er is niets belangrijker dan een goede focus tijdens je training. De juiste focus is essentieel omdat je hierdoor veel gerichter en succesvoller kunt trainen. Het nadenken over bepaalde spierengroepen in je lichaam verhoogt de neuromusculaire activiteit op die plaatsen. De extra activering van spiervezels vereist een hoger energieverbruik, waardoor je sneller moe wordt. Daarnaast verklein je de kans op blessures en geef je de spieren een betere trainingsprikkel.

 


Met deze tips kun jij je focus verbeteren

1. Focus nu echt eens op de spier die je tijdens de oefening wilt trainen. Dit zorgt voor meer spieractivatie. ​

2. Doe oordopjes in en zet je eigen muziek aan. Het kiezen van muziek naar eigen smaak zal de focus verbeteren en de adrenaline zal toenemen.

3. Probeer lange gesprekken in de sportschool te vermijden. Je komt natuurlijk voor één ding en dat is trainen! ​

4. Als je gevoelig bent voor gezelschap, train dan alleen. Zo blijft je focus bij je training en niet bij de lange gesprekken met je maatje. ​

5. Probeer je eten goed te timen. Als je te laat eet voor je training, dan kan je hier last van krijgen, zoals stijgend maagzuur. Als je voor je training helemaal niet eet, bestaat de kans dat je tijdens je training mogelijk geen 100% inzet kan geven.

 

Pre workout voor energie en focus

Als laatste zou je nog kunnen overwegen om een pre workout supplement te gebruiken. Een pre workout zorgt voor meer energie, motivatie en het laat je beter concentreren.

 

Wij verkopen een pre workout met cafeïne en zonder cafeïne, deze zijn allebei te vinden in de webshop.

 

Deze blog is geschreven door Jerry Boumeester