GRATIS VERZENDING BOVEN €40 EN SHAKER BOVEN €60 | BETAAL OVER 30 DAGEN

Fitness fabels

Fabels en misinformatie fitness

Tegenwoordig is er zoveel informatie te vinden over fitness, afvallen, spieren opbouwen en werken aan je ultieme lichaam. Maar, er is toch ook veel informatie te vinden wat niet klopt. In deze blog geef ik je een aantal fabels, trap hier dus niet in.

1. Door buikspieren te trainen verlies je buikvet

Helaas. Door alléén buikspieren te trainen ga je geen buikvet verliezen. Wanneer je buikvet wilt verliezen moet je een calorietekort creëren. Dit kan je doen door minder te eten (minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt), of door meer te bewegen (meer calorieën verbranden dan je verbruikt).

Buikvet is bij veel mensen ook het laatste gedeelte wat zal verdwijnen wanneer het doel is om het vetpercentage te verlagen. Hierbij geldt: de aanhouder die wint!

2. Wanneer je laat in de avond eet wordt alles opgeslagen als vet

Fout. Je lichaam verbrandt de hele dag energie. Of je nu laat in de avond, middag of in de ochtend eet, dat maakt niet uit. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voeding op het juiste moment neemt. Heb je bijvoorbeeld in de middag een zware training, dan is het verstandiger om in de ochtend extra calorieën binnen te krijgen zodat je voldoende energie hebt tijdens je training. 

Hierbij geldt, het gaat om het totale plaatje van de dag. Creëer je een calorietekort, dan val je af. Creëer je een calorieoverschot (dus meer calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt), dan kom je aan.

3. Spierpijn is belangrijk na de training

Nee, spierpijn is niet de graadmeter voor spiergroei. Vaak hebben meer gevorderde sporters een stuk minder spierpijn dan beginners. Heb je dus geen spierpijn? Geen paniek, spiermassa opbouwen gebeurd ook zonder spierpijn.

4. Vaker trainen is beter

Meer is beter, toch? Nee. Je hoort heel vaak less is more, oftewel minder is meer. En ja, dit geldt ook voor het trainen. Rust is zo ontzettend belangrijk, dit wordt nog steeds veel te vaak over het hoofd gezien. Met trainen prikkel je de spieren, maar na de training ga je pas herstellen.

Geef je lichaam voldoende rust. Een avondje op de bank netflixen of lekker gamen kan dus geen kwaad.

5. Meer zweten is meer calorieën verbranden

Zweet is hoe je lichaam zichzelf afkoelt. Het staat niet gelijk aan verbrande calorieën. Ben je alléén maar aan het focussen op zweten tijdens je training omdat je vet wilt verbranden? niet meer doen!

6. Sporten is noodzakelijk om af te vallen

Fout! Wanneer je af wilt vallen is de basis een calorietekort creëren. Dit kan je zowel doen door minder calorieën binnen te krijgen als meer calorieën verbranden. Sporten is vaak een goed hulpmiddel om af te vallen, maar afvallen kan ook zeker alléén met voeding.

Vindt je het nou heel lastig om met alléén voeding bezig te zijn of juist in combinatie met training tijdens het afvallen? Kijk dan eens naar de Afslank Bundel xl en het voedingsschema. Wij kunnen je helpen met afvallen op het gebied van voeding en training.

7. Vrouwen worden door krachttraining heel snel breed

Vrouwen zijn vaak terughouden als het aankomt op krachttraining. Een gespierde vrouw vinden veel mensen namelijk niet mooi, want een vrouw wilt natuurlijk niet zo snel eruit zien als een man. Maar niets is echter minder waar!

Een vrouwenlichaam maakt niet genoeg testosteron aan zoals een mannenlichaam. Dit betekent dat een vrouw niet zo gespierd kan worden als een man. En, hierbij geldt natuurlijk ook: vind je als vrouw dat je te snel in spiermassa aankomt? Doe dan gewoon een stapje terug.

Deze blog is geschreven door Martijn Lekkerkerker

AANBOD

Alléén producten die echte waarde toevoegen

MADE IN HOLLAND

Onze voedingssupplementen worden geproduceerd op eigen bodem

ONDERSTEUNING

Wij staan klaar voor al je vragen!