GRATIS VERZENDING BOVEN €40 EN SHAKER BOVEN €60 | BETAAL OVER 30 DAGEN

Afvallen en sporten

moet je sporten om af te vallen

Afvallen en sporten tegelijk 

Afvallen en sporten tegelijk is dat nou echt nodig? In deze blog ga ik erop in. Veel mensen associëren afvallen en sporten namelijk met elkaar, want ja als je af wilt vallen moet je sporten of heel veel bewegen. Maar zo werkt het niet helemaal...

Hoe werkt afvallen

Als eerste hoe werkt afvallen nou precies. Om af te vallen, dus gewicht en vet verliezen moet je minder calorieën tot jezelf nemen dan je verbruikt op een dag. Dit wordt ook wel een calorietekort creëren genoemd (je krijgt namelijk een tekort aan calorieën binnen).

Even een voorbeeld: je verbruikt 2500 calorieën op een dag en hierbij krijg je 2600 calorieën op een dag binnen. Val je nu af? Nee, je valt nu niet af. Je krijgt namelijk meer calorieën binnen dan je verbruikt op een dag, dit betekent dat je juist aankomt in gewicht.

Om gewicht en vet te verliezen moet je dus minder calorieën tot je nemen. Als we kijken naar het voorbeeld zal je bijvoorbeeld op 2400 calorieën afvallen en vet verliezen. Uiteraard des te minder calorieën binnen je krijgt onder het aantal calorieën wat je verbruikt, des te sneller het gewicht en vet verliezen zal gaan.

Let hierbij wel op, je moet niet te snel afvallen. Dit lijkt allemaal leuk om snel gewicht en vet te verliezen. Het probleem hiermee is dat je, jezelf uit gaat hongeren. Je hebt heel de dag trek, weinig energie, slaapt slecht en nog veel meer nadelige effecten gaan optreden. Na het afvallen heb je ook grote kans dat je weer terugvalt in je oude patroon waardoor je snel in gewicht en vet aan gaat komen.

Neem met afvallen dus de tijd. Aankomen in gewicht en vet gaat namelijk ook niet snel, het afvallen ook niet.

Afvallen zonder sporten

Ja moet je dan sporten om af te vallen? Nee, je hoeft niet perse te sporten om af te vallen. Het belangrijkste is dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt op een dag als je af wilt vallen en gewicht wilt verliezen.

Uiteraard raad ik sporten niet af, sporten draagt bij aan je gezondheid en fitheid. Hiernaast verbrand je met sporten extra calorieën, dit maakt het weer makkelijker om minder calorieën binnen te krijgen, waardoor je weer makkelijker een calorietekort kan creëren wat uiteindelijk zorgt voor gewicht en vetverlies. 

Afvallen zonder dieet 

Moet je dan heel streng gaan diëten om af te vallen? Nee dit is ook totaal niet nodig. Ik zei al eerder, met afvallen wil je niet te snel gaan. Dit zorgt namelijk alléén maar voor nadelige effecten en grote kans dat je het niet volhoudt.

Het is belangrijk dat je een goed en gebalanceerd voedingsschema hebt en de juiste voeding binnenkrijgt. Hiermee kunnen wij helpen door een voedingsschema te maken, je kan ook een online coaching traject volgen als je dat fijn vindt. Zo ondersteunen wij je op het gebied van voeding.

Afvallen zonder bewegen

Moet je dan bewegen om af te vallen? Dit geldt eigenlijk hetzelfde als voor het sporten. Doordat je extra beweegt verbrand je extra calorieën, doordat je extra calorieën verbrand wordt het dus makkelijker om het calorietekort te creëren, wat uiteindelijk zorgt voor gewicht en vetverlies.

Bewegen raad ik dus ook niet af. En nee, bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Pak bijvoorbeeld de fiets naar de winkel in plaats van de auto, ga vaker met de trap in plaats van de lift of ga in de pauze een lekker rondje lopen, in plaats van achter je bureau of in de kantine te blijven zitten. Dit zijn makkelijke manieren om extra te bewegen die nauwelijks extra tijd kosten, maar waardoor je wel extra calorieën verbrand.

Supplementen voor afvallen

Als laatste nog een klein beetje informatie over supplementen die wij verkopen en bijdragen aan gewicht en vetverlies. In de webshop staan verschillende producten die kunnen helpen, de Afslank Bundel is een complete bundel met supplementen die jou kunnen helpen om af te vallen. 

Wanneer je deze bundel koopt ontvang je een persoonlijk voedingsschema en trainingsschema erbij om de beste resultaten te behalen. Want met alléén supplementen ga je er niet komen. Een goed voedingsschema en trainingsschema kunnen jou helpen om het gewenste doel te behalen, hier helpen wij je dan ook mee wanneer je de bundel koopt.

Afvallen kan je dus doen zonder te sporten en bewegen. Maar, sporten en bewegen maakt het afvallen wel makkelijker. Hopelijk kan je de informatie gebruiken!

Deze blog is geschreven door Martijn Lekkerkerker

AANBOD

Alléén producten die echte waarde toevoegen

MADE IN HOLLAND

Onze voedingssupplementen worden geproduceerd op eigen bodem

ONDERSTEUNING

Wij staan klaar voor al je vragen!